Tester automat de lapte

 

Analizoare de lapte si lactate » Analizor performant pentru testarea calitatii laptelui si a lactatelor

Milk & Dairy products Analyzers » Laboratory Precision Milk Analyzer

 

Analizor automat de lapte pentru laboratoare de specialitate :: Model LactoStar / Funke Gerber

 

Caracteristici generale

Analizorul automat de lapte LactoStar este un analizor mobil complet automat pentru realizarea unor determinari la costuri foarte mici pentru parametri precum grasime si substanta uscata negrasa (SNF); printr-o singura determinare, se pot determina direct grasimii si substantei uscate si indirect a proteinei, densitatii, lactozei si punctul de inghet
- Se pot calibra si memora 20 de tipuri diferite de produse (ca de exemplu: lapte de vaca, lapte nefiert, lapte degresat, lapte de oaie, smantana, etc.);

- Probe introduse la analiza: mai mult de 30 analize / probe pe ora,
- Volumul probei: aprox. 12ml.

Specificatii Tehnice

• Productivitate:probe introduse la analiza: mai mult de 30 analize / probe pe ora,
• volumul probei: aprox. 12ml
• Conectare PC: interfata seriala, 9.200 Baud, software inclus, interfata paralela pentru imprimanta
• Alimentare retea: 230 V/ 180 VA, 50 – 60 Hz, 12 V DC,
• Dimensiuni: 400 x 200 x 260 mm,
• Greutate: aproximativ 15 kg.

Mod de Operare

• Modul de operare este simplu si usor de utilizat datorita unui meniu foarte bine explicat;
- Calibrare: in mod automat in 2 puncte cu ajutorul a 2 tipuri de lapte de referinta;
- Principiu de masura: determinarea se bazeaza pe o procedura combinata termo-optica.
• Proba de lapte (cu un volum intre 12 ml si 20 ml) este pompata in 2 unitati diferite (o unitate optica – BlueBox si o unitate termica sau calorica – RedBox).
• Cu ajutorul unitatii BlueBox, care foloseste turbiditatea ca principiu de masura se determina suma dintre grasime si proteina (F + P), iar cu ajutorul unitatii RedBox care foloseste efectele calorice ca principiu de masura se determina continutul de grasime si SNF-ul din proba.
• Continutul de proteina se determina prin calcularea diferentei (P = F + P – F) dintre masuratorile turbidimetrice (grasime + proteine = F + P) si masuratorile calorice (grasime = T( F)).
• Punctul de congelare se determina dupa urmatoarea formula: SNF – Proteina (P) = FP (suma tuturor substantelor dizolvate).

 

Date tehnice

Constituenti Grad de dizolvare Repetabilitate
Grasime (Fat = F) 0.01 % 0,02%
Proteina (Protein = P) 0.01 % 0,03%
Lactoza (Lactose = L) 0.01 % 0,03%
SNF (far-free dry matter)
Substanta uscata fara grasime (solide negrase)
0.01 % 0,04%
Punct de congelare 0,001°C 0,002°C

In plus, fata de parametrii de mai sus, prin algoritmi de calcul se mai pot determina si alti indici

Parametru Rezolutie Reproductibilitate Domeniu de masurare
Densitate 0,0001 0,001 Fara limita
Proteina 0,01% 0,03% Fara limita/valoare calculata
Lactoza 0,01% 0,02% Fara limita/valoare calculata
Punct de inghet 0,001°C 0,002°C Fara limita/valoare calculata
 

Domenii de aplicatie

• Testare a calitatii lapte si lactate (lapte de vaca, lapte pasteurizat si nepasteurizat, lapte degresat, lapte de oaie, smantana, frisca, branza, unt, etc.)
• Laborator pentru lactate,
• controlul calitatii in fabrica de lapte si produse anexe
• Producatorul de lactate
• Fabrica / ferma de lactate
• Unitatile de productie si de colectarea laptelui
• Centru de colectare a laptelui
• Depozite de lapte

Accesorii Optionale

 

*Pretul si Termenul de livrare este comunicat clientilor prin e-mail!

*NB. Preţul cu titlu informativ in functie de model, exprimat in EURO, fara TVA / ExW franco fabrică.

Solicit oferta personalizata »

*produsele poate fi achizitionate si prin SEAP / SICAP

 
Certificate

- Certificat de Conformitate
- Certificat MultiLab ISO 9001 si ISO 14001
- Certificat de garantie si post garantie

 
 

Toate drepturile rezervate MultiLab SRL© Romania | Produse si preturi pot fi modificate fara notificare prealabila.